Blææ det er så masse lekser. dør nesten litt her jeg sitter :)

Menmen! I går var vi på bowling! Fire strikes av ti, uten gjerdene oppe!! stolt just sayin!! Minste søster var ikke like glad når ballen gikk ned i renna hele tiden, men hun fikk det heldigvis til tilslutt <3

Hadde matteprøve idag , tror det gikk bra! Har jeg forresten nevnt at jeg bytta til algebra 1? Nei tror ikke det! Men uansett, det er ganske greit, for nå slipper jeg og sitte mange mange timer hver dag!

Siden jeg bytta matte fikk jeg også bytta reel history ;) Så istede har jeg matlaging :) veldig gøy!! + at nå har jeg tid til å være sosial i ukene!

Uansett, blogges senere <3

skolebildet mitt :)
Som sikkert alle forhåpentligvis har sitt i filmer, er den gule skolebussen som frakter elevene til og fra skolen?

JA, den har vi her også. Nå tar jeg ikke den om morningen. Men om jeg hadde tatt den, hadde jeg kun trengt å vente i gårdsplassen, så kommer den kjørende forbi. Altså den stopper RETT utenfor huset ditt. Hvor fantastisk er ikke det når du normalt SPRINGER til bussen hjemme? :) Er faktisk glad for at jeg slipper å gå til nærmeste vei, for det ville tatt meg rundt 10 - 15 minutt. Noe sikkert de fleste hjemme vet at jeg ikke hadde klart, fordi jeg hadde sikkert ikke komt meg ut døra før 3 minutter før den kjører forbi.

Nå har jeg tatt bussen hjem hverdag den siste uka, fordi jeg ikke er med på noe sport enda. Prøvde volleyball men der var nivået utroolig høyt, så jeg ville ikke prøve en gang. Jeg skal snakke med tennis treneren i morgen, så kanskje det blir noen endringer. MEN uansett,  jeg går fra klasserommet til skapet, og går ner til plassen hvor alle bussene står og VENTER. I stedenfor at du må vente på en buss som kommer 30 minutter etter tida. Noen på Vardafjell som kan bekrefte det eller? Uansett, du går på bussen, og der kjenner bussjåføren alle elevene som sitterpå! De sier f.eks: "Hi, Benedikte :) How are you today?" I stedenfor å være en sur bussjåfør, som ikke vet hvem du er og ikke bryr seg om han kommer forsent eller ikke! (Ikke alle, men desverre opplever jeg oftere sure bussjåfører hjemme en glade og hyggelige). Så det er faktisk en ny forandring, de vet hvor du bor, og de stopper rett utenfor huset ditt! Jeg sier som oftest "takk for turen" "hade bra" osv, for det di gjør er en fantastisk jobb! 


Inne i bussen er det ganske simpelt. Grått, og greie nok stolputer. Så egentlig heilt grei standar! 

Hver dag når jeg kommer på bussen sier alle sammen hei, og smiler og snakker med meg! Gjør hele dagen min bedre! Idag fikk jeg kompliment for brynene mine, både på skolen og på bussen! Sånne små ting, når man ikke har så mange venner, gjør hele dagen din! :)
Idag tok jeg forresen skole bilde, viser når jeg får det, om iphoto vil samarbeide da såklart. For det er ute på tur UTEN meg.... blææ blir gal!!
Okei, jeg VET at mange lurer, at mange vil jeg skal blogge og alt det der! Jeg forstår det og jeg skal prøve å skjerpe meg. Jeg begynner på et innlegg, og får ikke tid til å fullføre. Så da blir det aldri noe av. Så nå skal jeg prøve å gjøre mitt beste, og gjøre alle sammen fornøyd! Men det tar plass, så dette blir nok et litt langt innlegg!! 

Første dag på Osakis High School:
Første dagen gikk overraskende bra. Jeg var utrolig nervøs og jeg viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg! Sånn helt ærlig, så gikk jeg rundt å surra på skolen i en halvtime før skolen starta, uten å ha NOEN å være med! Det er serriøst noe av det værste jeg har vært med på når det gjelder skole. Det at du ikke kan gå til vennene dine og prate, når du egentlig er en veldig sosial og et veldig pratsom menneske! Så det var nok noe av det hardeste. Men jeg ble kjent med en utveksligstudent som var fra Italia. Fant ut at vi hadde 4 timer sammen, så jeg og han satt og sitter forsatt stortsett sammen i alle timene. Timene gikk fortrinnsvis greit. Lunsjen, så satt jeg med noen av seniorene på skolen. Men de er veldig dannede gjenger så det var vanskelig å komme inn på dem. Men jeg satt hvertfall ikke alene, så det er jo greit! Men altså, selvom jeg var nervøs, så gikk de overraskende bra, og jeg fant fram til alle timene, slev om jeg har timer som er overalt i bygningen, så jeg må nesten løpe fra timen, til andre enden av skolen, finne skapet, og løpe tilbake til der jeg kom fra, og ned noen etasjer! På 3 minutt!

Timene:
Timene går forsåvidt greit. Henger med i stortsett alt. Matten går greit til nå, å har ikke store problemer enda. Legg merke til ENDA. Jeg lærer på en måte litt på nytt, for masse av det har jeg sitt før, men altså det er TOTALT andre ord, og fagutrykk, så jeg har rett å slett ikke peiling på hva det hadde vært på norsk. Jeg har klasser med både seniorer, juniors og sophmores (12, 11 og 10) klasse. Jeg har vært heldige me lærerene mine, og jeg trives greit i klassen. 

Venner:
Det og skaffe seg venner har ikke direkte vært et problem, men det er utfordrende! For du kan ikke forvente at alt skal komme på et sølvfat! Du må jobbe for det, og det å være stille å ikke snakke me andre, er ikke akkurat det smarteste! Jeg var ganske stille forige uke. Men på fredag, så satt jeg med noen jenter i lunsjen. Da de spurte om jeg skulle på fotballkampen, så spurte jeg om jeg kunne være med, i stedet for å si at, hvis jeg finner noen å gå med. Som igjen førte til at jeg nå har fått kontakt med to av de, og har fått bedre kontakt med alle andre også :) Så det hjelper veeldig på! 

Lunsjen:
Nå har det seg slik at jeg ikke har sotte alene, noen av dagene her. Så det er veldig greit. Det varierer fra dag til dag, hva det er til mat. Men jeg velger heller salatbaren. Altså så vil det si at jeg spiser salat, med skinke og ost, gulrøtter, og en form for suppe. F.eks grønnsaksuppe. Det er utrolig godt, i forhold til hva de ellers serverer. Jeg betaler 20 dollar, ca 120 kroner, for to uker med skolemat, noe som ikke her gale, iforhold til Norge. Altså, om jeg hadde hatt to uker slik mat i Norge hadde sikkert det kosta meg rundt 300 kroner. 

Jeg satt med, de andre utvstudentene en dag i lunsjen forresten, og da kom en av amerikanerene bort til borde vårt. Der han viste hvem alle de andre var, bortsett fra meg. Hehe, så da jeg presenterte meg så sa han, og du er fra Norge sant? Da jeg svarte ja, begynte han å snakke norsk! Jeg fikk helt sjokk, og viste ikke helt hva jeg skulle svare, for jeg forventa ikke å få en norsk respons. Men det viste seg at mora hans var dansk, og faren hadde slektninger i Norge, så han hadde vært både i Danmark, og Norge. Han kunne såpass mye at vi kunne ha en helt normal samtale! :) 

Du er nå kommet til bloggen om min reise fra lille Norge, til store USA. Her kommer søknadsprosessen, bilder, tanker, og tid før, under og etter oppholdet. Stay tuned.

+venneforespørsel?


-Arkiv-


Oktober 2012
September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
Oktober 2011


-Kategorier-


Avreisen
Blogg
Driver Education
Hverdagsliv
New York City
Om meg - mitt liv!
Skole
Spørsmål og svar
Søknads prosessen
Tanker og følelser
Ventetiden
Vertsfamilien/Plassen

-Utvekslingstudenter-


AFS, Elise i USA
AFS, Frida i USA
AFS, Frida i USA
AFS, Idun i USA
AFS, Joakim i USA
AFS, Julie i USA
AFS, Lise-Maria i USA
AFS, Marie i den Dominikanske Republikk
AFS, Nora i USA
AFS, Oda i USA
AFS, Ronja i USA
AFS, Una i USA
Aspect, Benedicte i USA
Aspect, Camilla i Australia
Aspect, Camilla i USA
Aspect, Elise i USA
Aspect, Emmeli i USA
Aspect, June i USA
Aspect, Linn Victoria i USA
Aspect, Lise Marie i USA - Florida
Aspect, Nora i USA
Aspect, Sebastian i USA
EF, Amalie i USA
EF, Andrea Madelen
EF, Carina i USA
EF, Helene i USA
EF, Ingeborg i USA
EF, Johanne i USA
EF, Lillian i USA
EF, Line Beate i USA
EF, Maria i Australia
EF, Marte i USA
EF, Marte i USA
EF, Marthe i USA
EF, Natalie i USA
EF, Nora i USA
EF, Pernille i USA
EF, Ulrikke i USA
Explorius, Ajla i USA
Explorius, Anette i USA
Explorius, Anna i USA
Explorius, Anna i USA
Explorius, Aurora i USA
Explorius, Caroline i USA
Explorius, Charlotte i USA
Explorius, Eirill i USA
Explorius, Elida i USA
Explorius, Elisabeth i USA
Explorius, Emily i USA
Explorius, Frida i USA
Explorius, Gro i USA
Explorius, Hanna i USA
Explorius, Helene i USA
Explorius, Hilde i USA
Explorius, Ina i USA
Explorius, Inger Helene i USA
Explorius, Ingrid Marie i USA
Explorius, Ingvild i USA
Explorius, Irena i USA
Explorius, Irene i USA
Explorius, Johanne i USA
Explorius, Julia i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Kine i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Lene i USA
Explorius, Maiken i USA
Explorius, Maiken i USA
Explorius, Maren Sophie i USA
Explorius, Mari i USA
Explorius, Maria i USA
Explorius, Marie i USA
Explorius, Marie i USA
Explorius, Marit i USA
Explorius, Marlene i USA
Explorius, Marte i Tyskland
Explorius, Marte i USA
Explorius, Martine i USA
Explorius, Mia i USA
Explorius, Nora i USA
Explorius, Oda i USA
Explorius, Oscar i USA
Explorius, Pernille i USA
Explorius, Regine i USA
Explorius, Sara i USA
Explorius, Sara i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Siren i USA
Explorius, Stephanie Andrea i USA
Explorius, Stine i USA
Explorius, Synne i USA
Explorius, Thao i USA
Explorius, Tilla i USAhits