4 km på mølla idag! Skal se om det ikke blir noen km i morgen også!

Har fått masse motivasjon, Hawaii i februar, rett etter skal jeg i bryllup, i mai blir det enda ett bryllup, også skal jeg hjem! SOMMEREN, som forresten kommer til å bli helt fantastisk om alt går som planlagt, så har jeg enda enn grunn til å være motivert!

Skirver mer om dette senere, to uker? får se om jeg klarer noen av målene på papiret først :)

Håret mitt er blitt langt! <3 elsker det! lengre skal det også bli snart! :)
Jepp, life is good!

Har det sykt bra fortiden!

meg og vsøster klar for shopping klokka 04:00!
Klokka er 4 om morningen, og vi er klar for shopping <3
Heisann! 

Det er mange hjemme som lurer på hva jeg ønsker meg til jul. Det kan jeg jo så klart gjøre.
Det er endel på denne lista, men vi kan gå ut i fra at ikke alt er like viktig, men altså, det er hvertfall det jeg SAVNER hjemme. Så kan du ta å se øverst på lista som er det jeg savner mest! Jeg også lyst å vise familien med matvarer som faktisk de sleger i Norge, ikke bare ting som ligner her.  


En norsk butikk jeg fant her borte! Ikke at de solgte så veldig masse, men.


Mobilkvalitet, sjokoladen var forresten ikke så veldig god, gått ut på dato å greier...


 

MELKESJOKOLADE (Altså, det kommer vell egentlig ikke som noe sjokk regner jeg med!)

Firkløver sjokolade (men mer melkesjokolade)

Kjøtt nudler Mr. Lee

BaconOst

Makrell i tomat

Norvegia hvitost

Kaviar (Hvitost og kaviar, halleluja)

Majones, mills

Leverpostei

Mokka bønner

Colaflasker? Med rosa bunn og blå topp, eller omvendt, ikke vanlig cola, men ja! De selges også i pakke. 

Tyrkisk pepper

Taco krydder, santa Maria

KiMS dipmix Holiday
Dette med å ta lappen i USA, er det ikke alle som får lov til, rett og slett på grunn av underorganisasjonen din ikke godtar det. Jeg har vært så heldig å få Aspect Foundation som underorganisasjon. De godtar det, men selvfølgelig innen visse begrensinger. Regler på om utvekslingstudenter kan ta lappen, kommer også ann på hvilken stat du bor i. Det er også forskjellig regler i hver stat. 

Jeg tenkte jeg kunne ta en liten oppsumering, når det gjelder drivers education her i Minnesota, for meg.

Jeg nevnte for vmor om hvor dyr førerkort hjemme var. At det kunne komme opp i rundt 30000 - 35000 kroner. Jeg sa også til henne etter vi hadde snakka litt om det, at det kunne vært mulighet for å ta førerkort her, om de tillot meg, og om det var lov i Minnesota. Det hun sa da, var at dette var noe vi skulle få til. Allerede dagen etter ringte vfar, kjørelærer og spurte. Der vi fikk beskjed om at jeg måtte ta 10 uker klasseroms undervisning.

Som dere sikkert har skjønt, har jeg hver lørdag i 10 uker, stått opp klokka halv 8, for å komme meg ut døra, slik at jeg kunne være der til 9 - 12. Altså, jeg har tatt 30 timer med klasseroms undervisning. Noe man måtte ha for å kunne få permit. Altså øvelses kjøring beviset ditt. Etter 10 uker med klasseroms undervisning, må du ta en prøve, som du har i historie, eller matte, bare at denne da så klart er om trafikk regler osv. Jeg hadde 11 feil på denne, og du kunne ha 9. Den andre gangen besto jeg. Da får jeg noe som kalles "blue card". Dette må jeg ha fo å kunne ta neste test. 

Altså det er ikke nok med kun prøven, etter klasse undervisningen.  for man må også ta en kunskaps test. Denne fikk jeg også to for mange feil på. Man kunne ha 8 feil, jeg fikk 10. Denne tok jeg på mandag, tirsdag tok jeg den igjen, og da fikk jeg to feil. Ikke så gale egentlig. Er ikke den samme testen heller, så det var helt ok. 

Så nå kan jeg si, jeg er ferdig med teoiren, nå må bare mamma og pappa skrive unna på noen papirer, så sende det tilbake til meg. Jeg har sendt dette til pappa idag, så regner med at han får det snart. Når jeg får det tilbake, så kan jeg søke for permit. Så når jeg får det kan jeg ENDELIG begynne å kjøre igjen. Skal bli godt å komme meg bak rattet nå! 

Der må jeg ta 6 timer med kjørelærer + 24 timer som man ikke må ta med kjørelærer. Men siden organisasjonen min ikke tillater dette, så skal jeg ta alle 30 timene med kjøre lærer. Det kommer allikevel til å bli mye billigere enn om jeg hadde tatt den i Norge. 

Etter jeg har fått: permit, så må jeg være her i 6 mnd, for så å ta oppkjøring. Så jeg må bestå første gangen, men 30 timer med kjørelæreren, skal nok det gå som smurt. Jeg har jo også kjørt endel hjemme, altså jeg har en fordel der. Er utrolig takknemmelig for det. 

Så alt i alt:

10 uker, 30 timer med teori undervisning
Test for å få Blue card
Kunnskaps test for å få white card
Søke for å få permit

Når alt dette er i boks:

6 kjøretimer med kjørelærer
24 timer med familie eller lærer, i mitt tilfelle, lærer
Må være i landet i 6 måneder.
Ta road test.
LICENSE! 


Fornøyd med første prøve bestått!

Jeg venter nå på papirene fra mamma og pappa, når det er gjort, så skal jeg søke om permit. Der jeg må ta en øye scanning, bare for å sjekke at synet mitt er ok. Heh, det er obligatorisk her. 

Haha, hjelpes!


Men ingen fare, dette er meg etter oppkjøringa!
Pappa, jeg vet du sover nå, og at du snart våkner opp! Jeg må bare si at jeg ikke har glemt at det er/var farsdag hjemme! 

Jeg håper alle sammen tok godt vare på deg! Hvor enn du måtte befinne deg! Jeg savner deg super masse, og det er rart å ikke se deg når jeg jeg vil... 
Hjemme så er det liksom deg jeg flykter til, når jeg ikke har lyst at folk skal mase, når jeg vil ha det rolig rundt meg og bare ta livet helt med ro. Her lever jeg i samme huset hver eneste dag, og det er en forandring fra hva jeg er vant til. Jeg har hele livet flyttet frem og tilbake fra mamma og til deg. Noe jeg trives godt med. Jeg savner taco kvelder, filmkvelder, pasta kvelder, ja you name it! Savner å få en god klem av deg! Rett og slett jeg savner deg! Jeg kan forsatt huske når du skulle vekk for 6 UKER på jobb langt ute i huttiheiti! Jeg var helt fra meg.. Rett og slett fordi jeg er ei lita pappa jente. Må innrømme det. Nå har jeg vært borte fra deg i snart 3 MÅNDER! Det er forsatt 6 MÅNDER igjen! 

Jeg har verdens snilleste pappa, og det er ingen andre i hele verden som kan erstatte han på noen som helst måte! Det er det ingen tvil om! 


 
Dagene går fort... Alt for fort..

Jeg skrev en status for noen dager siden på facebook: 
I wont give up <3
Der det også kom frem at jeg ikke hadde det så bra. Etter den statusen, ploppa det opp meldinger i ett sett i kommentarfeltet: Hvordan går det med deg? Har du det bra? Håper ting ordner seg! Jeg vet ikke hva det er, men er her for deg! Det varmer! Alle ting varmer på en litt vond dag.
Selvom jeg har en dårlig dag, betyr ikke det at verden går under, at jeg ikke trives, at jeg ikke har det bra. Jeg har det bra 95% av tiden min her. Sliter minimalt med hjemlengsel. Jeg har det helt supert her, så det er ingen grunn til bekymring! Noen av dere har kanskje fått klarere svar enn andre. Men det er rett og slett fordi at jeg ikke kan svare alt og alle hele tiden. Men jeg har bare hatt det travelt her, masse som skjer til ingenting som skjer.

Jeg er snart ferdig med drivers education. Hadde to, TOOOOOO feil for mye på prøven, og hadde jeg vist va CDL stod for, eller huska det, hadde jeg bestått.. Halleluja, kan si jeg var ganske bitter.  For dere som lurer står det for Commercial Driver License. Jaja, får ta den på ny på mandag! Så da skal jeg bestå! Jeg kan trøste meg med at det kun var to som faktisk besto, og jeg var den nærmeste av alle til å bestå prøven. Fikk forresten høre at:
"This is so stupid, no-one told me that white lines seperate traffic traveling in the same direction.
Because white lines seperate traffic traveling in the opposite directions."
Ehhh.. javel. Har du gått 10 uker på kjøreskole, også får du feil på hvilken farge midtstripene i veien er. Okeida, daså, da lærte jeg noe nytt i dag også! Hjelpes. 

I går var jeg forresten på kino. Planen var egentlig at jeg skulle gå med Riccardo og en annen italiener, på den nye James Bond filmen . Så vi kom, og der stod jeg og Riccardo, for å vente på hun andre som skulle være med. Jeg går på badet, før filmen, å når jeg kommer ut, hører jeg: "BENNYYYY". Jeg tenkte med meg selv, hvem er det som kjenner meg her!? Men joda, der var hele venninne gjengen min :) Så det endte opp med at jeg gikk på en helt annen film med dem i stedenfor! Nå høres jeg ut som jeg er super frekk, og dicher han jeg egentlig skulle gå med, men det er ikke slik. Han hadde det fint, og han sa jeg kunne gå med dem, han var jo ikke akkurat alene på kinoen han heller. Så jeg dro på verdens skumleste film.. Nei ikke egentlig, nå når jeg vet hva som skjer tenker jeg bare: ehh hva i?.. Men den var bra for å si det sånn! Så terningkast for kvelden må ha vært: 10! 


Anbefales! 

 
Angrer du noen gang på at du dro?

-       Nei jeg har ikke angret på at jeg dro. Jeg vet jeg har fantastiske venner som er der når jeg kommer tilbake, men det er jo en utrolig stor risk å ta.  Men jeg angrer ikke på at jeg dro.

 

E det mangen fine gutter der nede?

-       Altså, amerikanere vet ikke det å ha voks i håret, kle seg noenlunde ok. Så det første du ser er ikke det du vil springe etter for å si det sånn!


Har de fin kropp (Viktig)
-  Ja! Hvordan vet jeg det? Nei si det, haha, det er bare det at de fleste driver med en eller annen sport, og de liker å holde seg i form. Altså, fin kropp.. Så igjen, hvordan vet jeg det? Jo fordi, gutta her liker og vise at de har muskler!


Koss like du v-familien din :D?
- Liker familien min godt. Familien er definitivt det viktigste når du er på utveksling!


Har du fått månge kjekke venner :D?

-       Ja jeg har det. Jeg er kommet i en jente gruppe på rundt 9. Elsker dem alle, men har dessverre ikke fått så masse tid med dem utenom skole, men jeg håper nå når drivers ed snart er ferdig. At det skal bli bedre!

 

Henge du mest me guttane eller jentene der nede:D?- eller e det kansje oppe? eller borte, I USA vertfall.

-       Jeg har som sagt ikke vært så masse med jentene jeg er med her på fritiden enda. Men jeg er en del med Riccardo på fritiden. Men han reiser snart hjem igjen dessverre. Men så snart drivers ed er ferdig, håper jeg på å være en del med jentene også <3

Savne du meg :_?

-       Ja Ida, savne deg <3

 

Blir folk ofte spurt ut på date uten at det nødvendighvis betyr/blir noe mer eller er det big deal hvis noen blir spurt ut?

-       Om du blir spurt ut på date, så kan du forvente at hele skolen vet om det dagen etter på, og da er du hvertfall ikke ?just friends? etter på.

Er det forskjell mellom guttene der nede og de her hjemme, isåfall hva er de?
- JA, tar det i et eget innlegg!

 

 Kan du lage et innlegg hvor du sammenligner norske og amerikanske gutter?

-       Ja det kan jeg!

Har du mange beundrere i USA? (Gutter altså)

-       Hadde en som tok bussen med meg, men jeg avviste han ganske bra.. Uff..

 

Hva gjorde du for å få deg venner? Tok det lang tid?
- Det tok tid, og det var JEG som måtte be meg selv med på ting. Du kan ikke forvente at de skal komme til deg! Altså, jeg følte Riccardo fikk all oppmerksomheten i begynnelsen, rett og slett fordi han var gutt, kjekk, og alle jentene digga han! Haha, noe som kan være fordel når du begynner på ny skole. Men så har du 5 andre jenter? Altså hvem legger folk merke til? Jo, de som det er mindre av, altså han. Men har fått en helt annen vennegjeng, og jeg digger dem <3


De du bor hos, er de veldig relgiøse?
- Søndagskole og kirke hver søndag. Så ja. Men det er noe jeg respekterer fullt og helt!


Hva savner du aller mest med Norge?
- Melkesjokolade.! Også vennene mine da!


Er det vanskelig å være på skolen, altså er det vanskelig å følge med osv.. i og med at alt foregår på engelsk?
- Engelsken er ikke noe problem lengre. Eller nesten hvertfall. Men jeg har ingen problemer med å henge med.


Hvordan er karakterene dine på skolen i USA? Blitt dårligere/bedre ?
- De er blitt mye bedre. Har A og B i så å si alle fag.. Der jeg har C i ett.

 

hvilken matte er P og T matte i USA ?
- Det kommer egentlig helt ann på! Du må snakke med rådgiver hjemme i Norge!  Men for meg er Algebra 2 P matte, men da dette var for hardt, har jeg gått over til Algebra1. Pre-calc tror jeg er T matte. Men jeg er litt usikker. Sjekk opp med rådgiver hjemme!


Hva er det vanskeligste å være vekke fra familien her hjemme i Norge ?

- Vanskeligste må være å ikke vite hva som kan skje. Om alle sammen er der når jeg kommer hjem, og om jeg får se alle jeg er så utrolig glad i igjen! <3

 

Må beklage at det har tatt tid å fått alle svarene besvart, men jeg håper dere skjønner at ting er travelt her. 
Om dere har flere  spørsmål, så må dere bare stille dem! Jeg skal svare på dem når jeg har tid :)Så, idag tok Riccardo meg med til Mall of America! Det var pretty sweet!

De plukka meg opp 8 idag morges! Så det første vi gjorde var å dra innom Melrose, for å kjøpe MtnDew!

Riccado er ganske skuffa mildt sagt, over at eg ikke har prøvd noe amerikansk enda! Har det altså, men altså ikke amerikansk nok!

Vet at det er bedre enn cola nå ja, så MtnDew ftw! haha gosh ( trøtt ja )

Videre ble det vell å diskuterer hva man ville ha osv der!

Jeg havna inn på en Mac butikk, der jeg henta et par godsaker til sminke samlingen, noen nye BH'er fra Victoria Seecret + min nye favoritt parfyme!
Kjøpte meg også litt scrapbooking ting, som skal handles mer av neste mnd! Kjøpte et par jeans, noe det er mangel på her! Jeg bruker bare skinny jeans, og det er ganske vanskelig å finne noen som jeg faktisk liker! Så ja!

Men så var det hovedkjøpet for dagen da!

BEATS WIRELESS!

Halleluja! Koss headsettet kan gå å legge seg! Fy søren, er farlig god lyd, helt fantastisk!

Alle dere som kjenner meg godt vet at jeg hører på musikk hele tiden! bokstavlig talt! Så uten ledning, fantastisk lyd, også ser de jo helt fantastiske ut!

Noe en hver musikk elsker bør skaffe seg! Just sayin!

Så det ble et par beats på oss begge! Hvor sosiale vi kommer til å bli fremover kan diskuteres, men jeg vet at dette er mitt beste kjøp <3

Fornøyd med dagen!
Noe jeg kan si for oss begge!
Holly, Riccardo's vmor, kjenner meg såpass godt etter hvert, så da vi kom ut i bilen ga hun meg en pose med snop oppi! Og ikke hvilken som helst! COLAFLASKER! Halleluja, hun kjenner meg alt for godt <3 Satt bare og smilte der jeg satt!

Han og vmoren hans tok meg med til TacoBell etter på! Haha første gang det også! Skal ikke klage nei!

Så ja, er utrolig heldig som har så herlig kompis som tar meg med på shopping på Amerikas største shopping senter! Love it <3
Tror mamma har lyst på et lite livstegn fra meg! Skjønner det jo, har ikke blogga på lenge! Men altså, finnes det ikke en grunn for alt? Jeg har vært fall en veldig god en!

Forige uke var slutten av første del av skoleåret av fire! Altså, alle karakterene mine måtte opp! Så nå har jeg A i kunst og matte, B i economics, engelsk og matlaging, og C i historie! Så jeg er super fornøyd!

Siste uka har altså vært travel! Med flere prøver hver eneste dag! Men som dere ser så går det oppover!

Forige helg, var utrolig gøy!
Jessica, en av mine søstre, kom til Osakis, med forloveden og ungene hennes, for å feire dagen til vmamma, vpappa, vsøster og vsøster in-law! :)

Selskapet var ikke før lørdagen, så lørdagen ble en lang men utrolig gøy dag! Drivers ed fra 9-noon. Så dro vi i bursdag til de nevnt ovenfor!
Senere på kvelden dro jeg til bestekompisen min for å feire hans 17 års dag! Ikke så mange der, men det var koselig!

Denne helga har nettopp starta! Fordi vi har fri på mandag! DEILIG!

I går skjedde det ikke så mye! Vsøster på 13 ville lære norsk, så nå holder vi på med alfabetet :) Hun er sikkelig flink! Kanskje vi kan lage en videoblogg av det! Vi så film, og i dag morges våkna je plutselig på sofaen med Grace vedsiden av meg! Haha

Dro på drivers ed igjen! Så denne uka skal jeg ta final! Er ikke helt klar men skal jobbe hardt!
Etterpå satt jeg 5 TIMER i frisørstolen! Haha, lenge men har verdens søteste frisør! Så vi snakka vell 5 timer i strekk! Haha!

Skal ta bilde i morgen eller noe så dere ser det bedre! Er blitt ganske lyst! Det skal bli enda lysere , forsatt brunt, men bare lyst! Er blitt bra!

På mandag skal jeg og Riccardo (han i bilde over) til Mall of America! Er super excited! Jeg skal dra med han og vmors hans! Hun er sikkelig herlig ! Så jeg gleder meg veldig!

Så nå vet dere at jeg lever! Så skal dere få en liten oppdatering i morgen også! lover ingenting, men skal prøve :)

Snakkes <3

Du er nå kommet til bloggen om min reise fra lille Norge, til store USA. Her kommer søknadsprosessen, bilder, tanker, og tid før, under og etter oppholdet. Stay tuned.

+venneforespørsel?


-Arkiv-


Januar 2013
Desember 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
Oktober 2011


-Kategorier-


Avreisen
Blogg
Driver Education
Hverdagsliv
Jul og nyttår
New York City
Om meg - mitt liv!
Skole
Spørsmål og svar
Søknads prosessen
Tanker og følelser
Ventetiden
Vertsfamilien/Plassen
Weekend

-Utvekslingstudenter-


AFS, Elise i USA
AFS, Frida i USA
AFS, Frida i USA
AFS, Idun i USA
AFS, Joakim i USA
AFS, Julie i USA
AFS, Lise-Maria i USA
AFS, Marie i den Dominikanske Republikk
AFS, Nora i USA
AFS, Oda i USA
AFS, Ronja i USA
AFS, Una i USA
Aspect, Benedicte i USA
Aspect, Camilla i Australia
Aspect, Camilla i USA
Aspect, Elise i USA
Aspect, Emmeli i USA
Aspect, June i USA
Aspect, Linn Victoria i USA
Aspect, Lise Marie i USA - Florida
Aspect, Nora i USA
Aspect, Sebastian i USA
EF, Amalie i USA
EF, Andrea Madelen
EF, Carina i USA
EF, Helene i USA
EF, Ingeborg i USA
EF, Johanne i USA
EF, Lillian i USA
EF, Line Beate i USA
EF, Maria i Australia
EF, Marte i USA
EF, Marte i USA
EF, Marthe i USA
EF, Natalie i USA
EF, Nora i USA
EF, Pernille i USA
EF, Ulrikke i USA
Explorius, Ajla i USA
Explorius, Anette i USA
Explorius, Anna i USA
Explorius, Anna i USA
Explorius, Aurora i USA
Explorius, Caroline i USA
Explorius, Charlotte i USA
Explorius, Eirill i USA
Explorius, Elida i USA
Explorius, Elisabeth i USA
Explorius, Emily i USA
Explorius, Frida i USA
Explorius, Gro i USA
Explorius, Hanna i USA
Explorius, Helene i USA
Explorius, Hilde i USA
Explorius, Ina i USA
Explorius, Inger Helene i USA
Explorius, Ingrid Marie i USA
Explorius, Ingvild i USA
Explorius, Irena i USA
Explorius, Irene i USA
Explorius, Johanne i USA
Explorius, Julia i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Kine i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Lene i USA
Explorius, Maiken i USA
Explorius, Maiken i USA
Explorius, Maren Sophie i USA
Explorius, Mari i USA
Explorius, Maria i USA
Explorius, Marie i USA
Explorius, Marie i USA
Explorius, Marit i USA
Explorius, Marlene i USA
Explorius, Marte i Tyskland
Explorius, Marte i USA
Explorius, Martine i USA
Explorius, Mia i USA
Explorius, Nora i USA
Explorius, Oda i USA
Explorius, Oscar i USA
Explorius, Pernille i USA
Explorius, Regine i USA
Explorius, Sara i USA
Explorius, Sara i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Siren i USA
Explorius, Stephanie Andrea i USA
Explorius, Stine i USA
Explorius, Synne i USA
Explorius, Thao i USA
Explorius, Tilla i USAhits