Gjør det samme som Benedicte, og skriver en liten oppdatering om alt her til nå!

 VENNER: 

Jeg har fått en del venner allerede, noen i klassene men jeg har definetivt fått best kontakt med de jeg sitter med i lunsjen. De er super koselige, og de er seg selv fult ut. Så vi ler og har det super morsomt i lunsjen. Vi drar på fotball kamper hver fredag, så jeg har på en måte fått en liten venne gjeng her. Jeg har også noen gutter i American History som jeg har fått litt kontakt med. I engelsk har jeg mange venner, så det er vell den kjekkeste klassen jeg har! Men jeg har enda ikke fått de som jeg er med på fritiden uten om fotball kampene.. Men regner med det kommer. 

SKOLEN:
Skolen er helt ok. Vet ikke hvorfor, men vsøster på 16, liker veldig godt å komme tidelig til skolen! Så jeg kommer stortsett 07:45 - 07:55. Og vi starter 08:25. Så jeg ser ikke helt poenget, men jeg har hvertfall tid til å gjøre litt lekser før skolen også, så det er greit. Timene går veldig fint, og jeg henger for det meste med. Eneste matte, som jeg sliter litt med, pga nye ord osv. MEN HEY, fikk 5+ på den siste prøven, så det er vell bra?

Mellom timene, har vi 3 minutter på å komme oss fra klasserommet, til skapet, og til det nye klasserommet. Som han ene sa i gangen her for noen dager siden som jeg syntes var morsomt og veeldig sant, er at de 3 minuttene er værre enn rusht trafikken. Karmsundsgata i Haugesund i 4 tiden? JA, ca like gale. Vi står så å si stille i trappene for å komme oss avgårde.  

Lunsjen er som sagt dagens høyde punkt! Sitter med mitt faste bord, med de jeg er blitt best kjent med. De er utrolig morsomme, og hyggelige. Skal prøve å få bilde av alle sammen så snart som mulig!


nå er det snart homecoming week også!! Jeg har ikke peiling på hvordan dette skal gå!!

TIMEPLANEN MIN:
American History (3 .etasje)
Art (1. etasje)
Reel History (3. etasje)
Study Hall (1.etasje)
Lunsj(Andre enden av skolen fra Study Hall) 
Algebra 2(2. etasje)
English 11(3. etasje)
Economics(3. etajse) 

 
I Economics og American history har jeg verdens beste lærere. 
Mr. Stroup AH, han minner meg veldig om læreren min på ung. skolen. Både personligheten og måten han underviser på! Så jeg klager IKKE!! 
Mr. Stigman i Economics, minner meg også veldig om læreren min på ung. skolen. Han underviser på en litt annen måte, men jeg liker også hans måte å undervise på!
Personligheten til disse lærerene er helt utrolig lik. De har klasserom (lærerene har egne klasserom her) rett over hverandre i gangen. Så de kan sitte å baksnakke hverandre i klasserommet sånn at den andre hører det. De liker og tulle å fjase rundt, og de forstår en spøk. Så jeg er så glad jeg endelig har fått lærere som er like flinke som min kontakt lærer fra ung.skolen!! 

Så jeg skreiv også hvilken etasje alt er i, så dere får et innblikk i hvor stressende det er. Fordi skapet mitt er i 3. etasje, og når jeg må springe mellom alle etasjene på 3 minutter, så er det utrolig stress. Som jeg også fortalte står alt HELT stille i trappene. Så jeg kommer inn døren i det klokken ringer. (HEH) 

FAMILIEN:
Vmor: Veldig sprudlende dame, med masse energi. Hun er veldig koselig, og hun er veldig lett å snakke med. Hun liker også trening og holde seg i form. 
Vfar: Veldig rolig, og er ikke den typen som stresser. Han er utrolig snill, og spør du han om noe, og han har sjans så hjelper han deg! Han lager også veldig god frokost, så hver morgen han lager frokost, lager han egg, toast, pølser og noe annet. Så jeg er aldri sulten på skolen!! Hihi
Vsøster på 16: Urolig lik meg, og vi snakker om alt og ingenting. Hun eeeelsker shopping, og hun får snart lappen, så passer jo veldig bra! Hehe!
Vsøster på 13: Elsker og danse, og er veldig sprudlene. Hun er min lille lillesøster, og hun elsker og ordne meg på håret, og finne fram klær til meg! Så haha personlig lille fashiom og makeup artist :)

 Så ja, jeg klarer og være meg selv 100 % noe som jeg er utrolig glad for! Jeg har en utrolig herlig familie <3

 

 
39 i feber , slakk og trøtt!!

btw, dette er dresskodene for neste uke !! HOMECOMING WEEK!!
NÅ BLIR BÅDE MAMMA OG PAPPA UTROLIG GLAD!!!

Jeg har funnet ut at jeg kommer til å få lov, til å ta drivers education her. Noe som vil bli 10000 ganger billigere. Nesten. Jeg starter classrom education allerede på lørdag. Så hver lørdag i 10 uker, må jeg stå opp klokka halv 8. Grusomt jeg vet, men jeg vet det er verdt det! 

Jeg må som sagt gå 10 uker på skole.  Som koster 100 dollar (som jeg må ha innen lørdag mamma, ellers kan jeg ikke starte)
Så får jeg kjøre med vmor og vfar, så lenge vi betaler omkostningene i derres forsikring! Vet ikke hvor mye det vil koste enda. Men antar at det ikke blir alt for mye! Jeg må altså kjøre 30 timer, bak rattet, med enten vmor, vfar, eller vsøster når hun får lappen! Eller kjørelærer.  Hvis jeg kjører med kjørelærer koster det 60 dollar i timen. 
Når alt dette er gjort så får jeg ta oppkjøring i Mai tror jeg? Så jeg MÅ bestå første gangen. Men at jeg har kjørt masse med mamma og pappa hjemme, og at det er automatgir, tror jeg ikke det skal bli noe som helst problem :) Og dette koster 180 dollar. Tror jeg vmor sa.

Så alt i alt rundt 2000 - 3000 kroner eller noe!


Haha, nei, jeg tror dette skal gå fint :)

 

Så, jeg kommer til å ta driver ed med broren til han jeg fortalte om! Han som snakka norsk plutselig? Ja, jeg skal også på shopping med brødrene hans, han og mora hans på lørdag! Aldri møtt familien før, men vmor er venninne med mora deres, så satser på det skal gå fint :)


 

 
Som sikkert alle forhåpentligvis har sitt i filmer, er den gule skolebussen som frakter elevene til og fra skolen?

JA, den har vi her også. Nå tar jeg ikke den om morningen. Men om jeg hadde tatt den, hadde jeg kun trengt å vente i gårdsplassen, så kommer den kjørende forbi. Altså den stopper RETT utenfor huset ditt. Hvor fantastisk er ikke det når du normalt SPRINGER til bussen hjemme? :) Er faktisk glad for at jeg slipper å gå til nærmeste vei, for det ville tatt meg rundt 10 - 15 minutt. Noe sikkert de fleste hjemme vet at jeg ikke hadde klart, fordi jeg hadde sikkert ikke komt meg ut døra før 3 minutter før den kjører forbi.

Nå har jeg tatt bussen hjem hverdag den siste uka, fordi jeg ikke er med på noe sport enda. Prøvde volleyball men der var nivået utroolig høyt, så jeg ville ikke prøve en gang. Jeg skal snakke med tennis treneren i morgen, så kanskje det blir noen endringer. MEN uansett,  jeg går fra klasserommet til skapet, og går ner til plassen hvor alle bussene står og VENTER. I stedenfor at du må vente på en buss som kommer 30 minutter etter tida. Noen på Vardafjell som kan bekrefte det eller? Uansett, du går på bussen, og der kjenner bussjåføren alle elevene som sitterpå! De sier f.eks: "Hi, Benedikte :) How are you today?" I stedenfor å være en sur bussjåfør, som ikke vet hvem du er og ikke bryr seg om han kommer forsent eller ikke! (Ikke alle, men desverre opplever jeg oftere sure bussjåfører hjemme en glade og hyggelige). Så det er faktisk en ny forandring, de vet hvor du bor, og de stopper rett utenfor huset ditt! Jeg sier som oftest "takk for turen" "hade bra" osv, for det di gjør er en fantastisk jobb! 


Inne i bussen er det ganske simpelt. Grått, og greie nok stolputer. Så egentlig heilt grei standar! 

Hver dag når jeg kommer på bussen sier alle sammen hei, og smiler og snakker med meg! Gjør hele dagen min bedre! Idag fikk jeg kompliment for brynene mine, både på skolen og på bussen! Sånne små ting, når man ikke har så mange venner, gjør hele dagen din! :)
Idag tok jeg forresen skole bilde, viser når jeg får det, om iphoto vil samarbeide da såklart. For det er ute på tur UTEN meg.... blææ blir gal!!
Okei, jeg VET at mange lurer, at mange vil jeg skal blogge og alt det der! Jeg forstår det og jeg skal prøve å skjerpe meg. Jeg begynner på et innlegg, og får ikke tid til å fullføre. Så da blir det aldri noe av. Så nå skal jeg prøve å gjøre mitt beste, og gjøre alle sammen fornøyd! Men det tar plass, så dette blir nok et litt langt innlegg!! 

Første dag på Osakis High School:
Første dagen gikk overraskende bra. Jeg var utrolig nervøs og jeg viste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg! Sånn helt ærlig, så gikk jeg rundt å surra på skolen i en halvtime før skolen starta, uten å ha NOEN å være med! Det er serriøst noe av det værste jeg har vært med på når det gjelder skole. Det at du ikke kan gå til vennene dine og prate, når du egentlig er en veldig sosial og et veldig pratsom menneske! Så det var nok noe av det hardeste. Men jeg ble kjent med en utveksligstudent som var fra Italia. Fant ut at vi hadde 4 timer sammen, så jeg og han satt og sitter forsatt stortsett sammen i alle timene. Timene gikk fortrinnsvis greit. Lunsjen, så satt jeg med noen av seniorene på skolen. Men de er veldig dannede gjenger så det var vanskelig å komme inn på dem. Men jeg satt hvertfall ikke alene, så det er jo greit! Men altså, selvom jeg var nervøs, så gikk de overraskende bra, og jeg fant fram til alle timene, slev om jeg har timer som er overalt i bygningen, så jeg må nesten løpe fra timen, til andre enden av skolen, finne skapet, og løpe tilbake til der jeg kom fra, og ned noen etasjer! På 3 minutt!

Timene:
Timene går forsåvidt greit. Henger med i stortsett alt. Matten går greit til nå, å har ikke store problemer enda. Legg merke til ENDA. Jeg lærer på en måte litt på nytt, for masse av det har jeg sitt før, men altså det er TOTALT andre ord, og fagutrykk, så jeg har rett å slett ikke peiling på hva det hadde vært på norsk. Jeg har klasser med både seniorer, juniors og sophmores (12, 11 og 10) klasse. Jeg har vært heldige me lærerene mine, og jeg trives greit i klassen. 

Venner:
Det og skaffe seg venner har ikke direkte vært et problem, men det er utfordrende! For du kan ikke forvente at alt skal komme på et sølvfat! Du må jobbe for det, og det å være stille å ikke snakke me andre, er ikke akkurat det smarteste! Jeg var ganske stille forige uke. Men på fredag, så satt jeg med noen jenter i lunsjen. Da de spurte om jeg skulle på fotballkampen, så spurte jeg om jeg kunne være med, i stedet for å si at, hvis jeg finner noen å gå med. Som igjen førte til at jeg nå har fått kontakt med to av de, og har fått bedre kontakt med alle andre også :) Så det hjelper veeldig på! 

Lunsjen:
Nå har det seg slik at jeg ikke har sotte alene, noen av dagene her. Så det er veldig greit. Det varierer fra dag til dag, hva det er til mat. Men jeg velger heller salatbaren. Altså så vil det si at jeg spiser salat, med skinke og ost, gulrøtter, og en form for suppe. F.eks grønnsaksuppe. Det er utrolig godt, i forhold til hva de ellers serverer. Jeg betaler 20 dollar, ca 120 kroner, for to uker med skolemat, noe som ikke her gale, iforhold til Norge. Altså, om jeg hadde hatt to uker slik mat i Norge hadde sikkert det kosta meg rundt 300 kroner. 

Jeg satt med, de andre utvstudentene en dag i lunsjen forresten, og da kom en av amerikanerene bort til borde vårt. Der han viste hvem alle de andre var, bortsett fra meg. Hehe, så da jeg presenterte meg så sa han, og du er fra Norge sant? Da jeg svarte ja, begynte han å snakke norsk! Jeg fikk helt sjokk, og viste ikke helt hva jeg skulle svare, for jeg forventa ikke å få en norsk respons. Men det viste seg at mora hans var dansk, og faren hadde slektninger i Norge, så han hadde vært både i Danmark, og Norge. Han kunne såpass mye at vi kunne ha en helt normal samtale! :) 
Må si at idag har vært den dagen jeg virkelig har kjent på hjemlengselen! 
Jeg har vært sittende med lekser i 4,5 time idag! Så jeg føler ikke for å blogge akkurat nå, vet jeg er verdens dårligste for øyeblikket.. Men ja!

Okei idag smeller det! 
Jeg skal snart opp å spise frokost, før vi skal kjøre til skolen! Så begynner skoleåret her også! For å si det sånn, så gruer jeg meg maksimalt. Så alle lykke til jeg kan få hjelper! Nå drar vi snart av gårde på camping tur. Har utfordra familien til fiske konkurranse. Så det kan jo bli spennende. Jeg fikk jo minst 20 fisk sist, så håper di er like snille med meg idag!

MEN, kan dere kommentere hvilke innlegg dere vil ha fremover? Jeg skal prøve å få laget innlegg om alt dere ønsker, men jeg er ikke tankeleser sååå!! :)
 
I dag har det skjedd fint lite og ingenting. 

Jeg må først å fremst si at dette er en utrolig spessiel dag! FORDI, jeg har vært våken i HELE dag. wihuu! 
Jeg våkna i 10 tiden og fikk dårlig samvittighet fordi jeg hadde sovet lenge. JA, her i familien våkner vmor og vfar rundt 5  og 6. Så de har liksom allerede hatt 5 timer av dagen sin når jeg våkner. Hah, huff. Eller som vmor sier: huffda!

Fikk skypa litt med bestejenta idag! Wiii var godt å snakke me henne igjen! Er så utrolig lenge siden sist.
Så kom vfar ned og spurte om jeg noen gang hadde power washed before. Altså høytrykkspylt. Ærlig som jeg var sa jeg nei, og før jeg viste ordet av det var jeg ute å gjorde noe fornuftig. Med musikk på ørene og fint vær så ble jeg stående å spyle terassen nede i 2 timer! Jupp jeg følte meg flink, og VELDIG snill. 

Senere kom ei av venninnene til vsøster over. Vi så film, kjørte golfbilen, bada, grilla smoooores, og dro ut med kano rett ved innsjøen her ved huset. 


Herlige vsøster <3
Bonfire <3

Forresten har jeg filma litt idag da jeg kjørte rundt i golfbilen, så jeg skal lage en film om nabolaget soon :)
Alt i alt, utrolig koselig dag!

Du er nå kommet til bloggen om min reise fra lille Norge, til store USA. Her kommer søknadsprosessen, bilder, tanker, og tid før, under og etter oppholdet. Stay tuned.

+venneforespørsel?


-Arkiv-


Februar 2013
Januar 2013
Desember 2012
November 2012
Oktober 2012
September 2012
August 2012
Juli 2012
Juni 2012
Mai 2012
April 2012
Mars 2012
Februar 2012
Januar 2012
Desember 2011
Oktober 2011


-Kategorier-


Avreisen
Blogg
Driver Education
Hverdagsliv
Jul og nyttår
New York City
Om meg - mitt liv!
Skole
Spørsmål og svar
Søknads prosessen
Tanker og følelser
Ventetiden
Vertsfamilien/Plassen
Weekend

-Utvekslingstudenter-


AFS, Elise i USA
AFS, Frida i USA
AFS, Frida i USA
AFS, Idun i USA
AFS, Joakim i USA
AFS, Julie i USA
AFS, Lise-Maria i USA
AFS, Marie i den Dominikanske Republikk
AFS, Nora i USA
AFS, Oda i USA
AFS, Ronja i USA
AFS, Una i USA
Aspect, Benedicte i USA
Aspect, Camilla i Australia
Aspect, Camilla i USA
Aspect, Elise i USA
Aspect, Emmeli i USA
Aspect, June i USA
Aspect, Linn Victoria i USA
Aspect, Lise Marie i USA - Florida
Aspect, Nora i USA
Aspect, Sebastian i USA
EF, Amalie i USA
EF, Andrea Madelen
EF, Carina i USA
EF, Helene i USA
EF, Ingeborg i USA
EF, Johanne i USA
EF, Lillian i USA
EF, Line Beate i USA
EF, Maria i Australia
EF, Marte i USA
EF, Marte i USA
EF, Marthe i USA
EF, Natalie i USA
EF, Nora i USA
EF, Pernille i USA
EF, Ulrikke i USA
Explorius, Ajla i USA
Explorius, Anette i USA
Explorius, Anna i USA
Explorius, Anna i USA
Explorius, Aurora i USA
Explorius, Caroline i USA
Explorius, Charlotte i USA
Explorius, Eirill i USA
Explorius, Elida i USA
Explorius, Elisabeth i USA
Explorius, Emily i USA
Explorius, Frida i USA
Explorius, Gro i USA
Explorius, Hanna i USA
Explorius, Helene i USA
Explorius, Hilde i USA
Explorius, Ina i USA
Explorius, Inger Helene i USA
Explorius, Ingrid Marie i USA
Explorius, Ingvild i USA
Explorius, Irena i USA
Explorius, Irene i USA
Explorius, Johanne i USA
Explorius, Julia i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Julie i USA
Explorius, Kine i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Kristin i USA
Explorius, Lene i USA
Explorius, Maiken i USA
Explorius, Maiken i USA
Explorius, Maren Sophie i USA
Explorius, Mari i USA
Explorius, Maria i USA
Explorius, Marie i USA
Explorius, Marie i USA
Explorius, Marit i USA
Explorius, Marlene i USA
Explorius, Marte i Tyskland
Explorius, Marte i USA
Explorius, Martine i USA
Explorius, Mia i USA
Explorius, Nora i USA
Explorius, Oda i USA
Explorius, Oscar i USA
Explorius, Pernille i USA
Explorius, Regine i USA
Explorius, Sara i USA
Explorius, Sara i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Silje i USA
Explorius, Siren i USA
Explorius, Stephanie Andrea i USA
Explorius, Stine i USA
Explorius, Synne i USA
Explorius, Thao i USA
Explorius, Tilla i USAhits